Хроніка війни: ситуація на окупованих територіях в червні 2022 року (частина перша)

06.07.2022

Понад чотири місяці триває повномасштабна війна Росії проти України. Разом із продовженням активних бойових дій російські війська ведуть агресивну проросійську політику на окупованих територіях задля зменшення спротиву місцевого населення. Проводиться активна заміна української символіки на російську або радянську. Задля формування антиукраїнських настроїв поширюється фейкова інформація щодо дій українського уряду; в частині окупованих регіонів припинено роботу українських мобільних операторів.

Водночас спостерігається складна гуманітарна ситуація: проблеми із постачанням ліків для важкохворих пацієнтів; брак готівкових коштів в населення через непрацюючі банкомати. У Маріуполі, одному з найбільш постраждалих від збройної агресії міст, загострюється проблема постачання води та погіршується епідситуація.

В окупованих регіонах також триває масштабне пограбування Російською Федерацією української сировини з підприємств: потягами та морськими шляхами вивозиться метал, руда, зерно.

Більш детальну інформацію щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях з оглядом подій у період з 1 по 15 червня 2022 року зведено у бюлетені «Життя в окупації».

Головні тематики випуску:
– пропаганда та насильницька русифікація на окупованих територіях;
– безчинства російської армії;
– фільтраційні табори та депортація громадян України як елементи терору з боку РФ;
– гуманітарна ситуація на окупованих територіях;
– повсякденні виклики для мешканців Маріуполя;
– колабораціонізм;
– ситуація в окремих районах Донецької, Луганської областей та Криму;
– опір українців російській окупації.

Матеріали доступні в українській, російській, англійській версіях.

Співпраця

    *Натискаючи на кнопку, Ви, автоматично погоджуєтеся з Умовами використання сайту
    ×