Дискусія навколо порядку компенсації за зруйноване житло

17.12.2020

Незважаючи на карантинні обмеження представники Луганського обласного правозахисного центру «Альтернатива» продовжують працювати з населенням Луганської та Донецької областей.

14 грудня в Святогірську був проведений круглий стіл «Діяльність правозахисних громадських організацій в питаннях подолання негативних наслідків збройного конфлікту на Сході України для цивільного населення», до якого долучилися представники місцевих громадських організацій, внутрішньо переміщені особи, волонтери та адвокати.

 

Крім іншого, на заході обговорювалися питання реалізації на практиці затвердженого 2 вересня 2020 року Кабінетом Міністрів України порядку використання коштів для здійснення грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких було зруйновано внаслідок бойових дій (постанова КМУ №767 від 02.09.2020). На сьогоднішній день в Святогірську залишається проживати велика кількість ВПО, які не мають власного житла на підконтрольній українській владі території.

 

Згідно із затвердженим порядком грошова компенсація виплачується власникам житла на контрольованій урядом України території, яке було зруйноване після 14 квітня 2014 року. Розмір грошової компенсації постраждалим визначається за показниками опосередкованої вартості спорудження житла у регіонах України відповідно до місцезнаходження житла, що є чинними на дату затвердження узагальненого списку відповідно (але не більш як 300 тис. гривень за один об’єкт).

В ході зустрічі присутні також підіймали питання, пов’язані з корупційною складовою стосовно переміщення товарів через КПВВ, відсутністю покарання за злочини, скоєні в ході збройного конфлікту, пенсійним забезпеченням осіб, що проживають в ОРДЛО.

Поділитись у

    *Натискаючи на кнопку, Ви, автоматично погоджуєтеся з Умовами використання сайту
    ×