В Києві пройшов круглий стіл «Перші кроки в становленні миру»

30.09.2017

Міністерство з питань тимчасово окупованих територiй та внутрiшньо перемiщених осiб 29 вересня 2017 року провело «круглий стiл» на тему «Першi кроки в становленнi миру. Формування мирних процесiв на Сходi України. Мiжнародний досвiд» за участі народних депутатів України, представників opгaнiв державної влади, наукового середовища, громадських та міжнародних органiзацiй.

Пiд час заходу обговорювалися проблеми участi суспiльства у формуваннi мирних процесiв; концепцiя вирiшення конфлiкту на Сходi України iз залученням мiжнародного досвiду врегулювання конфлiктiв; досвiд мирних процесiв в Пiвнiчнiй Iрландii; фактори, якi формують взаємодiю влади з мiсцевими громадами; роль Мiнського переговорного процесу в становленнi миру на Донбасi; думки експертiв стосовно Миротворчої Місії ООН на Донбасi та iншi актуальні питання розвитку примирення у суспiльних вiдносинах.

Присутній на заході Валерій Новиков, голова Луганського обласного правозахисного центру «Альтернатива», наголосив на необхідності прийняття відповідного законодавства щодо врегулювання питання відповідальності осіб, які приймали участь у подіях на Сході України.

 

«Сьогодні керівники комунальних підприємств, вчителі, очільники музейних установ, бібліотекари, що працюють на непідконтрольній території, не розуміють, що їх чекає після звільнення територій. Деякі з них навіть побоюються перетинати лінію розмежування та виїжджати на підконтрольну територію України. Цим людям потрібно дати чіткий сигнал, що вони не будуть притягнуті до відповідальності, адже їх діяльність не є злочинною. Такий сигнал має бути озвучений не тільки експертами зі ЗМІ, але і закріплений в українському законодавстві. Цей крок може дійсно вплинути на наближення миру», – висловив свої думки Валерій.

Співпраця

    *Натискаючи на кнопку, Ви, автоматично погоджуєтеся з Умовами використання сайту
    ×