За результатами роботи документаторів коаліції підготовлений звіт «Правове свавілля в ОРДЛО»

30.08.2017

В рамках роботи Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» в листопаді 2016 та травні 2017 року волонтери з Луганської та Донецької областей, в тому числі, з тимчасово непідконтрольних українському уряду окремих районів, пройшли навчання з документування порушень прав людини в Освітньому домі прав людини в Чернігові. Координацію напрямку залучення представників громадянського суспільств до правозахисної діяльності виконував Луганський обласний правозахисний центр «Альтернатива».

 

Після проходження курсу навчання документатори мали можливість на практиці застосувати отримані знання та навички з документування порушень прав людини під час збройного конфлікту. В період з грудня 2016 по липень 2017 року ними були проведені інтерв’ю з потерпілими, свідками та особами, що мешкають як на контрольованих, так і на тимчасово неконтрольованих територіях Луганської та Донецької областей, та мають релевантну для дослідження інформацію.

 

Підсумком дослідження, проведеного документаторами Коаліції, став звіт «Правове свавілля в ОРДЛО», підготовлений ЛОПЦ «Альтернатива», в якому наведені факти щодо незаконного затримання та позбавлення волі цивільних осіб, залучення дітей у військовий конфлікт, представлена ситуація щодо дотримання прав осіб, які знаходяться в пенітенціарних закладах ОРДЛО, прав мешканців непідконтрольних територій на справедливий судовий розгляд тощо.

 

ЛОПЦ «Альтернатива» продовжує роботу в напрямку залучення представників громадянського суспільства до процесу документування фактів порушень прав людини на Донбасі.

Поділитись у

    *Натискаючи на кнопку, Ви, автоматично погоджуєтеся з Умовами використання сайту
    ×